Una Oncoswim excepcional

Oncoswim 2022

La sisena edició de l’Oncoswim, la travessia solidària de natació en aigües obertes organitzada per Radikal Swim i la Fundació Oncolliga Girona, ha aconseguit doblar la quantitat recaptada respecte l’edició anterior. En total, els equips participants en el repte han recollit 81.085€, enfront dels 40.000 que es van recaptar l’any passat. D’aquests, el 70% (56.759,50€) es destinaran a la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu desenvolupada pel Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, en estreta col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Hospital Dr. Josep Trueta. L’altre 30% (24.325,50€) serviran per ajudar a sostenir els serveis d’ajuda i suport als malalts de càncer i familiars que porta a terme l’Oncolliga. Cal destacar que 4.000 dels 81.085€ han estat aconseguits per l’equip Els Nens del GEiEG, format per l’Adrià Luque, en Teo Marín, l’Agustí Planas i en Marc Roura.

Oncoswim 2022

Cent-cinquanta nedadors repartits en 35 equips s’han sumat enguany a aquest exigent repte esportiu, tot i que finalment les condicions meteorològiques han impedit que nedessin els 30 quilòmetres previstos. El motiu ha estat la intensa boira que ha caigut en dos moments de la travessia i que ha obligat a neutralitzar la prova. La primera vegada ha estat només sortir del port de l’Estartit, a l’alçada de les Illes Medes. L’organització ha decidit que els participants pugessin de nou a les embarcacions de suport per tornar a port, ja que la intensa boira impedia la visibilitat mínima per garantir la seguretat. Un cop a port, ha calgut esperar per veure com evolucionava la situació i, finalment, a les 10 del matí ha tingut lloc la segona sortida. Aquest cop, les embarcacions han sortit totes alhora en direcció al Cap de Begur, punt on els nedadors s’han llençat a l’aigua. A l’alçada del far de Sant Sebastià, la boira ha tornat i la prova s’ha neutralitzat per segona vegada, aquest cop fins a les Illes Formigues.

La situació ha provocat que l’arribada dels equips s’hagi avançat considerablement respecte les previsions. Entre les dues i les tres de la tarda tots els participants han arribat a la platja de Port Bo, on han rebut una medalla finisher acreditativa de la seva participació en el repte. Enguany, com a novetat, hi ha hagut concert a la plaça de Port Bo, a càrrec de Pele MacLeod.

A més, 175 persones s’han sumat a la versió més popular d’aquesta iniciativa, la Milla Solidària, nedant des de la platja de Llafranc fins a la de Port Bo (1,6 km). Els donatius de la Milla Solidària (4.000 euros) s’han sumat als de l’Oncoswim.