Els NENS DEL GEiEG han fet una feina impressionant

Els Nens del GEiEG

En Tí va dir-me: ‘Papa, el proper any jo vull nedar l’Oncoswim dels 30 quilòmetres’. Va ser en el mateix moment en què arribava a la meta en la seva participació a l’Oncoswim solidària 1.5 del 2021. Va veure en Teo Marín, que havia finalitzat la seva participació a la prova llarga amb l’equip dels Peixets, i es van saludar perquè es coneixien d’haver coincidit en travessies de natació a mar obert.

En Tí m’acabava d’encarregar una activitat que sabia que em faria sentir molt orgullós. I a partir d’aquell moment vaig posar els cinc sentits en com fer-ho possible.

Aquell estiu en Tí canviava de club. Marxava del GEN Roses i iniciava una nova etapa al GEiEG de Girona, principalment perquè en aquest club hi trobaria un entorn més apropiat per anar a competicions d’aigua salada.

A primers de setembre, només iniciar la temporada, vaig demanar una reunió amb en Jose Santos (coordinador de la secció de natació) per explicar-li les nostres intencions. La reunió va ser del tot positiva, dient-me que el GEiEG, tot hi participar amb els seus equips màster, també col·laboraria amb nosaltres. Em va dir que parlés amb en Jaume Marín, el pare d’en Teo, perquè ell coneixia molt bé el funcionament de la travessia.

En Tí, per la seva banda, va parlar amb qui ell considerava que serien els seus companys en aquesta aventura, tal com li vaig demanar. I aquests eren en Teo Marín, en Marc Roura i l’Adrià Luque, tots quatre bons amics, companys de club i experts en participar i nedar a mar.

Un cop vaig parlar amb en Jaume i situar-me, només calia començar a moure fils. El més urgent era demanar a la Fundació Oncolliga Girona i a Radikal Swim si quatre menors d’edat podien participar-hi, ja que una de les bases del reglament és que cal ser major d’edat. En veure qui eren els nedadors, només ens van exigir que a la barca hi anés una persona major d’edat que se’n fes responsable, i aquí hi vam entrar en Gerard Roura i jo mateix.

Tocava començar a moure fils, buscar patrocinis per pagar les inscripcions i aconseguir el màxim possible de recaptació.

Per les inscripcions vaig aconseguir els diners a la primera trucada, malgrat que la Covid als voltants de Nadal ens va castigar molt fort, enduent-se la vida del bon amic Jan. Ell hauria fet que tot fos molt més senzill, però tot i que ja no estava entre nosaltres, les seves idees i consells ens acompanyaven.

A primers de desembre es va fer una reunió de mares i pares al GEiEG. Allà estàvem en Lluís i la Montse, en Jaume i la Charo, en Jordi i la Lídia, i la Rosa i jo. Vaig explicar en què consistia el tema, què caldria fer i com ens hauríem de moure, tot d’acord amb les converses que havia tingut a nivell individual amb cadascuna de les famílies, els nedadors i l’organització.

En aquests dies també havíem trobat el nom de l’equip. Els Nens del GEiEG ja era una realitat!

Un cop van sortir les bases i els formularis per fer les inscripcions va començar una campanya per mirar d’arribar a tothom. Vam crear un PDF com una publicació en xarxa que anava creixent dia rere dia. Poc a poc ens arribava material i, sobretot, idees per anar creixent. Entrevistes a ràdios, cròniques a premsa i organització de diferents activitats, la més important una travessia a mar obert a la badia del Port de la Selva. El somni inicial, per no dir utopia, era poder pagar les inscripcions i aconseguir els 600€ mínims que demana l’organització per poder participar.

Doncs… gràcies a Olot Meats Group, SALAsalut, Finisher Kern Pharma, Club Nàutic Port de la Selva, Altimir Grup, Ràdio Vilafant, Bimba’s Cakes, El Nou Imperial, Joguines Ley’s, Agència Port de la Selva, Bámbola Boutique&Trattoria, Brascó Cap de Creus, Restaurant Ca l’Herminda, Farmàcia M. Rosa Sala, Farmàcia Cullell, Gelats Dino, Corsunsky&Moré, Nova Imatge, La Karmanyola, Constel, Swim No Limits, Carles Bros, Assessoria Arimón, Ajuntament del Port de la Selva, Botiga Alclà, Vidres Empordà, Abarca Arquitectura, Restaurant Brisa, Secció de Natació i Waterpolo GEiEG, Club Natació Radikal Swim, Fundació Oncolliga Girona, Família Planas Sala, Família Marín Errando, Família Roura Clemente, Família Luque Serrano, Lluís Ribera, Família Planas Pelegrin, Xavier Roca, Susana Berniola, Cristina Batarseh, Mar Almazor i família, IDEAarquitectura, Perruqueria Anna Costa, Matilde Piulachs, Josep Gálvez, Francesc Carcassona i família, Nathalie Hens, Sònia Hidalgo, Isabel Serra, Família Roura Robles, Marta Fuentes, Xavi Giró, Agustí Planas, Família Moré Sala, Alan Mateo i família, Ferran Xifra, Mónica Contreras i família, Família Pietx Palomar, Carmen López i Mariona Fatsini, Stiven Rodriguez, Pau Boada, Marc Luque Serrano, Enric Prados, Marc Luque Culubret, Teo Marín, Mateu Fabrellas, BM Baldrick&Munitz S.L, Jose Santos, Mercè Romero, Maria Engràcia Morell, Maria Fulcarà, Marta Martínez, Família Bonareu Pacreu, Família Baró Araus, Aurèlia Teixidor, Enrique Casas, Rut Casanovas, Família Rimbau Serrano, Rosendo Puigbert i família, Restaurant Bellavista, Carnisseria Can Malé, Fran Cabrera, Família Garcia Sala, Marc Batlle, Miquel Fàbregas, Família Luque Culubret, Jordi Gillué, Marc Roura, Nuri Velasco i família, Susanna Aguilà i M. Dolors Pont hem acabat aconseguint els 1.000€ de les inscripcions dels 4 nedadors, els 500€ de les costes de l’hotel i hem aportat 4.000€ a l’Oncoswim 2022.

Gràcies, gràcies i 4.000 cops gràcies per fer-ho possible.

Els Nens del GEiEG