L’aventura amb la vela arriba al seu final

Escola de vela

Cinc anys al Club Nàutic Port de la Selva i 4 al Club Nàutic Llançà. Aquest és el temps durant el qual hem conduït les escoles de vela de les dues entitats, i ho hem fet amb prou èxit i amb molta il·lusió, sota la direcció i organització perfectes a càrrec d’en Marc Rojo. En Marc, al marge de treballar i acabar els seus estudis universitaris, ha fet mans i mànigues per tenir-ho tot sempre sota control, i ha tret temps de no sabem on per fer els cursos i tenir els títols necessaris per cuidar de les escoles. Hem fet molta sort amb la majoria de gent que l’ha acompanyat en aquesta aventura, sense voler-nos oblidar de ningú a l’hora de sumar les tasques de la Laia Vila, l’Albert Vives, en Pau Hugas, en Marc Batlle, la Laura Vila, l’Elena Manera, l’Eloi Molas i la Mar Mensión, al costat de tot el que en Marc hi ha aportat. Tots ells han fet que les dues escoles de vela hagin funcionat a un nivell molt alt.

Fins i tot, l’estiu del 2019 ens vam atrevir a participar a la XVIII Regata de Vela Trofeu Interclubs, amb sortida al Club Nàutic Port de la Selva, arribada a Argelès i tornada a casa. La tripulació del veler Sprinto del Club Nàutic estava formada per en Marc Rojo, en Pau Hugas i en Manel Planas, i van obtenir un resultat excel·lent.

Però a la vida tot té un principi i un final, i aquesta temporada la direcció de SALAsalut ha considerat que aquesta aventura ha arribat al seu final. Ens és impossible oferir aquest servei d’acord a les necessitats i obligacions que demanen tant la Federació com els clubs. A l’Alt Empordà hi ha molt poca opció, per no dir cap, que els monitors puguin fer els cursos necessaris per obtenir els títols per treballar, i a les empreses ens resulta del tot impossible poder contractar personal amb la qualificació pertinent.

Inicialment ens havíem plantejat fer unes escoles molt semblants a un casal de vela, però resulta molt complicat.

Ens hem sentit molt afortunats de poder moure’ns en aquest entorn al llarg d’aquests anys, ens ha agradat de debò. El nostre més sincer agraïment al Club Nàutic Port de la Selva i al Club Nàutic Llançà per donar-nos aquesta oportunitat.