• Contacte: +34 972 387 315 | +34 607 551 826

El CNPS acull la segona fase de la Regata Interclubs Empordà 2019

Regata Interclubs al Port de la Selva 2019

A bord del Sprinto de l’Escola de vela del Ccub, amb en Marc Rojo de patró i en Manel Planas i en Pau Hugas de tripulants, el Club Nàutic Port de la Selva s’ha estrenat a la XVIII Edició de la Regata Interclubs Empordà, participant a la segona fase després de molt de temps sense estar-hi presents. Una experiència molt positiva tant per el Club com per els regatistes, que van obtenir un molt bon resultat.

La primera jornada es va celebrar el dissabte 28 de setembre. El club coorganitzador va rebre tots els participants amb un bon esmorzar, previ a la reunió de patrons. Un cop acabada aquesta, va tenir lloc la sortida de la primera prova del cap de setmana. Els 19 participants van navegar amb vent del nord suau, amb màximes de 10 nusos, i amb l’espectacular paisatge del Cap de Creus i la Costa Vermella com a teló de fons.

La primera embarcació que va arribar a Port Argelès va ser Wave (CN l’Estartit), un Gran Soleil 44 de Craigh Clark. L’avantatge respecte del segon, a més, va fer que la tripulació de Clark es fes amb la victòria de la categoria ORC en temps compensat.

La flota de la Interclubs Empordà 2019 va iniciar el camí de tornada al Port de la Selva el diumenge 29 al voltant de les 11, després de l’esmorzar que va oferir Port Argelès als participants, i després de la reunió de patrons. El poc vent va marcar les prop de 16 milles previstes per aquesta jornada. Durant gran part de la travessa, de fet, les embarcacions van navegar a una mitjana de 2 nusos de velocitat, malgrat poder hissar espís i gennakers. Afortunadament, el darrer tram, va ser una mica més ràpid i això va facilitar la seva arribada a port.

El primer lloc en temps real va ser, un cop més, per al Wave de Craigh Clark, però el temps compensat va afavorir l’Archambault A3 (CN Port d’Aro) de Martí Gelabert, i L’Oreig, que es va adjudicar la mànega i que va acabar tercer de la general ORC per davant del Wave. Precisament aquestes dues embarcacions van passar a liderar el Grup ORC, amb el primer lloc per a L’Oreig i el segon per a Wave.

La tercera fase de la Interclubs Empordà 2019 es disputarà el 12 i 13 d’octubre al Club Nàutic l’Escala, amb dues jornades més de navegació per a la flota de la regata itinerant de creuer de la Costa Brava i del sud de França. Aquesta competició compta amb el patrocini de Nautamarine i del Grup Terraza.

Regata Interclubs al Port de la Selva 2019
Regata Interclubs al Port de la Selva 2019