• Contacte: +34 972 387 315 | +34 607 551 826

El dissabte 10, recollida d’arts de pesca perduts al Port de la Selva

L’associació Otras Maneras organitza el dissabte 10 de juliol al Port de la Selva la cinquena recollida d’arts de pesca perduts, com ara nanses, xarxes perdudes, ploms filats i plàstics, entre d’altres. La participació és voluntària, però cal inscripció prèvia al telèfon 607971666.

El punt de trobada serà el moll de la Timba, a les 9 del matí, i a les 3 de la tarda tindrà lloc un dinar a la confraria.

Otras Maneras ha liderat l’efectivitat en la recollida d’aquestes arts de pesca perdudes des del fons del mar creant vincles de voluntariat. Una col·laboració que ha anat més enllà d’aquesta jornada puntual convertint-se en una sinergia al llarg de tot l’any per evitar la pesca fantasma.

Fruit d’aquestes col·laboracions estan treballant amb boies intel·ligents sota l`aigua i amb el ROV tripulat des del vaixell per recuperar xarxes a fondàries de més de 50 metres i evitar que esdevinguin fantasmes. Treballen, també, en la transferència de coneixements entre científics biòlegs i pescadors en plans de cogestió, mostrejos i en aquests moments, en l’organització del 1er Congrés Participatiu de Pescadors d’Arts Menors de Catalunya que tindrà lloc aquest setembre.

Però la seva tasca no queda aquí, ja que organitzen diverses activitats de conscienciació sobre el respecte al medi ambient a través d’actuacions com l’organització de recollides de brossa al Parc Natural de Cap de Creus, espectacles teatrals del Pescaplastiks i tallers de medi ambient d’Empordà Mar.

Recollida arts de pesca 10 juliol Port de la Selva